Handige Reisapps

Als jouw reiscoach wil ik je leren zelfstandig op reis te gaan. En ik geef eerlijk toe. Ik zou niet op reis kunnen zonder mijn telefoon met de juiste reisapps. Hierbij een aantal apps die je zeker voor vertrek op je telefoon moet zetten.

Hulp nodig bij de installatie of gebruik van de apps? Geen probleem! Als reiscoach sta ik altijd voor je klaar.

TripAdvisor

Het lekkerste restaurantje, een top 3 van de leukste bezienswaardigheden of krijgt dat hotel wel echt zulke goede reviews? Wie kan het je beter vertellen dan de reiziger die er recent geweest is?

Miljoenen reizigers van over de hele wereld vertellen je hun ervaringen.

Google Maps

Een navigatie-app voor het vinden van een locatie of het plannen van een route.

Google Maps geeft ook extra informatie over locaties, zoals bijvoorbeeld reviews over een restaurant of attractie.

Booking.com

Met de app van Booking.com kun je op de plaats van bestemming of thuis de beschikbaarheid van accommodaties over de hele wereld bekijken en eenvoudig boeken en beheren.

Google Translate

Praten met de lokale bevolking kan weleens lastig zijn. Daarom is een app als Google Translate ontzettend handig op reis. 50 van de 60 talen op deze app kan je voor je reis downloaden, zodat ze ook offline te gebruiken zijn.

Locator – Global Personal Safety SOS

Laten we hopen dat je deze app nooit nodig zult hebben. Maar mocht het wel het geval zijn, de app belt het lokale noodnummer voor je en deelt zelfs je locatie als dat nodig is.

Maps.me

Een navigatie gelijk aan Google Maps, alleen kan je hierbij gebruik maken van offline kaarten. Je downloadt de kaarten van jouw bestemming thuis of wanneer je wifi hebt en daarna kunnen je zonder internetverbinding navigeren.

Tripcase

Een geweldige app voor het bijhouden van al je reisinformatie. Je vliegtickets, hotelboekingen en zelfs het openbaar vervoer of je huurauto kan je hierin overzichtelijk tot één reis maken.

Easy Currency Converter

Makkelijk valuta omrekenen. Reis je naar een land met andere valuta dan de euro? Dan is een snelle currencymeter die offline werkt erg handig!

Wie Betaalt Wat

Reis je samen of met een groep? In de wiebetaaltwat-app hou je gezamenlijke uitgaven bij. Voer makkelijk uitgaven in en bekijk de balans van de groep. Aan het einde verrekent de app wie wat aan wie moet betalen.

Been

Een app waarmee je kunt bijhouden waar je allemaal geweest bent. De landen waar je geweest bent kleuren oranje en daardoor zie je heel duidelijk op de wereldkaart wat je te wachten staat. Je krijgt meteen zin om meer te reizen.

Vliegticket boeken

Visums

Vaccinaties

Financiën

Jetlag