was successfully added to your cart.

Winkelmand

Een knettergekke droom

Noem het een wilde, knettergekke droom. Maar het speelt al een paar dagen door mijn hoofd. En misschien maak ik van deze droom wel een plan.
Als baby ging ik al met mijn ouders en hun camper mee op reis. Zwervend door Europa werden daar de eerste reiskriebels geplant. Ik heb het niet van een vreemde, het nomadeleven… Altijd onderweg, nieuwsgierig naar wat komen gaat.
Ik ben nu 3 weken onderweg met Sam. En wat voelt dit fijn. Fijn om zo dicht bij de natuur te staan, zo vrij en onafhankelijk te leven. Nu kan je zeggen ‘Ja, maar Malou, je hebt vakantie nu’. En dat lijkt misschien ook wel zo op het eerste gezicht. Maar ik ben iedere dag zeker 2 á 3 uur aan het werk en het werken ‘on the road’ bevalt me heel goed. Daarnaast geniet ik van al het moois om me heen, wandelingen met Daantje en toffe ontmoetingen.

Thuis voelen

Ik ging op mijn zestiende op kamers wonen en ik ben sindsdien al wel tien keer verhuisd in mijn leven. Van het ‘op kamers’, naar samenwonen met vrienden en uiteindelijk een plekje voor mezelf. Mijn stekkie groeide mee met het succes van Sisa. Inmiddels heb ik een prachtige loft in Breda. Groot wonen is nooit mijn ding geweest. Ik vind het zonde geld uit te geven aan dat wat tussen vier muren staat. En wat voor mij weinig tot geen waarde heeft.
Maar afgelopen weken voelde ik mij voor het eerst thuis, in Sam the Van. Het is alsof ik mijn huisje overal mee naartoe rol. Het voelt veilig en fijn. Zoals een thuis moet zijn. Toen we met stukken stonden in Zweden was ik ook vastberaden. Sam terug naar Nederland, dan gaan Daantje en ik ook terug.
Mijn loft heb ik al meerdere malen verhuurd. Het doet me niks als andere mensen in de loft wonen en leven. Maar ik moet er toch niet aandenken dat iemand anders met Sam op reis gaat. Dit is mijn thuis geworden…
Maar als dit mij zo gelukkig maakt en mij een thuis biedt wat ik op een andere plek nooit heb kunnen creëren en ervaren… waarom kijk ik dan niet verder? Kan ik permanent wonen op wielen? Ik geloof dat je je eigen geluk moet maken!

Hersenspinsels

Het zijn nog maar hersenspinsels en het spinsel is nog niet compleet. Het zijn losse ideeen bij elkaar. Toch wil ik het met jullie delen. Misschien kan je meedromen of wie weet wel mee krabbelen aan een plan!
 • Sam is te klein voor permanente bewoning. Ik moet op zoek naar een iets grotere bus (maar nog steeds een kleintje, hoor). Eentje waar ik in kan staan met een binnendouche en een vast toilet. Ik wil geen kant en klare camper, maar deze weer helemaal opbouwen van nul tot happy bus!
 • Ik wil volledig onafhankelijk zijn. Dus denk aan zonne-energie en composttoilet enzovoort. Ik wil er goed in kunnen werken en lekkere maaltjes in kunnen maken voor de dames die mijn voedingsplan volgen. Ik zie het al voor me: gezonde kook-meetings in het bos!
 • Als ik opzoek ga naar een nieuwe bus ga ik kijken voor een échte nieuwe bus, zodat ik meer zekerheid heb op de weg als ik weer eens kom te staan met pech 😅 Sorry Sam!
 • Ontspullen! Daar ga ik direct mee beginnen als ik weer in Breda ben. Het was één van de eerste eyeopeners tijdens deze reis. Ik ben veel meer geordend dan ik dacht, door minder spullen te hebben. Ik heb geen twintig jurken nodig of 26 glazen in een keukenkast.
 • Het maken van verre reizen (waarbij een vliegtuig nodig is) wil ik ook zeker blijven doen. Mijn ouders zijn vaste oppas voor Daantje. Wanneer ik zou leven in een busje wordt het ook makkelijker deze even aan de kant te zetten om zo twee of drie weekjes naar de andere kant van de wereld te vliegen zonder doorlopende kosten aan een woning.
 • Sisa is mijn kindje, ik wil bij haar in de buurt blijven. Mijn passie ligt op de dansvloer. Ik sta nog drie volle dagen voor de (dans)klas, het overige werk kan ik overal doen. Ik moet op zoek naar een plekje, waar ik kan en mag staan in de buurt van Roosendaal. De overige dagen van de week en in de schoolvakanties piep ik er regelmatig tussen uit!
 • Daarnaast wil ik mijn online platform: Liefs van Malou groter maken. De positieve vibe verspreiden. Voedingsplannen schrijven en dames coachen de beste versie van zichzelf te worden. Het delen van mijn reisverhalen. En daarnaast op zoek naar nog meer toffe samenwerkingen die mijn werelddromen nóg mooier kunnen maken.

Noem het een droom, noem het een plan!

Liefs van Malou

Isa Pouls en Malou van Rede

Wil je reageren? 21 Berichten

 • Karel schreef:

  Ik zou zeggen, doen!
  Je heb er meer over nagedacht dan je zelf toegeeft.
  Een hersenspinsel is het allang niet meer.
  Doe het voordat de wortels van het leven, je ergens voorgoed vast zetten.
  Diep respect van mij, met een beetje gepaste jalousie.
  Mocht ik je kunnen helpen dan doei ik dat.

  Mvrgr Karel

  • Malou van Rede schreef:

   Wat een lieve woorden Karel!
   Dankjewel! Het hersenspinsel staat al op papier…dus het is inderdaad al een beginnend plan…Maar ik voel me er heel goed bij! Eens kijken hoe ik het kan gaan realiseren! Wie weet kan je me nog wel helpen met wat maatwerk 😉
   Liefs van Malou

 • William Junte schreef:

  Hallo marlou

  Mooie plannen zou het zeker uitgaan voeren misschien heb je later spijt dat je het niet hebt geprobeerd.

  Ps volg je zins kort zit ook met plannen in mijn hoofd om te emigreren naar noorwegen zoals het nu voelt ga ik het gewoon doen en we zien wel verder of het lukt.

  Groetjes William

 • Yvonne schreef:

  wat een mooie droom, één die je zeker moet gaan realiseren als ik zo je enthousiasme lees.
  gewoon doen!

  • Malou van Rede schreef:

   Het voelt goed inderdaad!
   Liefs van Malou

  • Therese schreef:

   Hallo lieverd,
   Vol bewondering volg ik zo’n beetje je stappen. Prachtig hoe je het steeds ook doet, en hulp vraagt en krijgt maar vooral zelf voor elkaar krijgt. Je bent zo!
   Zelf ook bezig met veranderingen hier, en weer opzoek in Groningen naar een plek in de rust en in de natuur. Daarnaast ook naar een bus aan’t kijken, om met Jimi te reizen.
   Jij bent mij voor en dat komt omdat ik niet zoveel lef meer heb. Je Blog volgen motiveert mij enorm om wel door te zetten xx liefs Therese

 • Teun van Sprundel schreef:

  Hoi Malou, ik werk nu als taxichauffeur veel met minibussen zoals dr Mercedes Sprinter. Aangezien je wellicht op zoek gaat naar een groter vervoermiddel zou dit een uitstekende optie zijn. Je hebt zeeën van ruimte en zelfs ik (1,93m) kan er rechtop in staan. Als je meer wil weten laat maar weten.

  P.S. ik ben wel geïnteresseerd in je loft haha

 • Marie-José en Ben schreef:

  Lieverd het zat er al aan te komen dat dit was wat je wilde….ik voelde het al in je vorige verslagen….ik zou ook zeggen doen als het goed voelt…maar ik zou je loft nog aan houden in de wintermaanden is het toch anders in zo’n bus…
  Maar het is een mooie droom die je moet volgen meis anders krijg je misschien spijt!
  En wie weet komt er bij Stadoevers een Camperplaats of ergens….maar wat je doet voelt goed ga ervoor….ik vind het ontzettend dapper!
  Liefs van ons 😘😘😘

  • Malou van Rede schreef:

   Dankjewel voor je lieve woorden! Het voelt goed. En als het allemaal doorgaat gaat de bus zo worden dat hij in de winter ook lekker warm is. Ik sta met Sam nu ook in de sneeuw…
   Liefs van Malou

 • Lucille schreef:

  Een plek in de buurt van Roosendaal. Ga eens praten met Frans en Yvonne van de Ottermeerhoeve in de Wouwse Plantage.

 • Lucille schreef:

  Niet over nadenken doen…. zorg dat je dit beleefd hebt in het leven anders krijg je spijt.. Er komen alleen maar meer mogelijkheden op je pad, meer dan wanneer je ergens wortelschiet. Gewoon zaken uitzoeken… briefadres.. wereldverzekering bij OOM verzekeringen etc… Jump… nu kan het nog…. Terug kan altijd.. en ze bakken overal brood.. ik kan het weten..

  • Malou van Rede schreef:

   Dankjewel voor je bemoedigende woorden! Het voelt goed 🙂
   Liefs van Malou

  • Anita Pieket schreef:

   Nee Malou, ik weet niet ons vorige berichtje goed is gegaan maar wij vonden het leuk je ontmoet te hebben en zijn benieuwd of je naar het mooie plekje bent gegaan.
   Groetjes van Hans en Anita

   • Malou van Rede schreef:

    Hoi! Ik heb jullie berichtje zeker ontvangen. En ook wat terug gestuurd. Misschien is dat niet helemaal goed gegaan.
    Ik ben niet meer bij het mooie plekje geweest. De bocht waarin het zat kwam al heel gauw en ik wilde toch iets verder reizen. Hebben jullie de gletsjer nog gevonden? Ik ben net aangekomen op de Lofoten. Waar zitten jullie nu?
    Liefs van Malou

 • Anita Pieket schreef:

  Sorry moest natuurlijk ” hee Malou” zijn.

 • Linda schreef:

  Lieve Malou, deze keuze (ook al heb je hem nog niet definitief gemaakt) klinkt als jou :). Je geniet en straalt zo op de foto’s en ik zie dat je geniet van de vrijheid en de natuur! Wonen op wielen geeft je die vrijheid en de keuze om dicht bij je vrienden, familie en Sisa te zijn, maar ook de vrijheid om nog meer dromen achterna te gaan. Ik vind het mooi en stoer van je en zeg dan ook: doen! Liefs en knuffel Linda

Laat een bericht achter