was successfully added to your cart.

Winkelmand

Op naar Portugal!

Zondagmiddag 15 december start mijn avontuur! Ik stap in Billy de Bus en vertrek richting Portugal, de Algarve. Zo’n 2500 kilometer in het verschiet. Spotify playlist gereed, drinken, broodjes en Daantje naast me! Mijn eerste lange rit! Best wel een beetje spannend!

Castro Marim

Na 2 dagen rijden steek ik de grens over bij Sevilla naar Portugal en ik beland in het dorpje Castro Marim. Op het eerste oog wat verlaten, maar wanneer ik met Daantje door de straten wandel komen er hier en daar oude vrouwtjes zwaaiend tevoorschijn. Je kent ze wel: met zo’n schortje, grijs knotje en geen gebit! Dit dorpje zit er vol mee! De gekleurde huisjes, stralende blauwe lucht, zonnetje op mijn bol, kerstliedjes door de straten en vriendelijke oude dametjes! Mijn reis door de Algarve is begonnen!

Castro Marim and Vila Real de Santo António Marsh Natural Reserve

Ik maak een korte wandeling door dit natuurreservaat waar in de zomer meer te zien valt dan in de winter. De enorme zoutbanken, zijn indrukwekkend en een enorme bron van inkomsten voor de regio. Dit ondergelopen gebied is een pracht plekje. Zeker wanneer de zon langzaam zakt… en ik dit plaatje schiet, turend door het riet, mijn enkels ver wegezakt in de drek. Maar de foto is gelukt!

Vila Real de Santo António

Na de wandeling door het natuurreservaat heb ik trek en besluit ik Vila Real de Santo António in te rijden. Deze compacte stad heeft een leuk stadspleintje met wat heerlijke tapastentjes. Ik vermaak me wel! Na een wandeling langs de haven besluit ik na het strand te rijden om de dag af te sluiten.

Praia Verde

Het groenste strand van de Algarve. Het is er rustig, kalm, schoon en groen. Geen kliffen of rotsen en een prachtig vlak wit zandstrand. Mijn hond Daantje geniet duidelijk van het verlaten strand en plonst nog even in de zee. In december is het nog heerlijk weer in de Algarve, zittend in het zand geniet ik van de zonsondergang!

Cacela Velha

10 minuutjes rijden vanaf Praia Verde ligt het Cacela Velha. Hier vind je een 17e eeuws fort met uitzicht op zee en de eilandjes van het natuurgebied Ria Formosa. Het schemert wanneer ik er aankomt en dat maakt deze plek bijna magisch. De vissersbootjes, het kerkje half verlicht en de kabbelende zee…hier kan ik wel even wegdromen.

Tavira

Voor het echt donker word rijd ik voor de overnachting door naar Tavira. Wat ook wel het Venetië van de Algarve word genoemd. Wederom een kleine tapa en een wijntje voor ik mijn bedje in duik.

Malou van Rede

Wil je reageren? 2 Berichten

  • Tieme schreef:

    Super, Portugal en Noordkaap ook gehad. Allebei voor 8 weken in 2017-2018. Vorig jaar 8 weken Hongarije. Bedoeling was dit baltische Staten maat helaas. Virus.

    • Malou van Rede schreef:

      Wat gaaf dat je ook op deze plekken bent geweest! Ik heb echt genoten begin dit jaar in Portugal en nu inderdaad een beetje last van liefdesverdriet en teleurstelling dat we dit jaar moeten inleveren op onze reizen. Gezondheid voorop natuurlijk, alle begrip daarvoor. Ik hoop dat we iets meer bewegingsvrijheid krijgen richten de zomer zodat we dichter bij huis de pareltjes kunnen opzoeken!

Laat een bericht achter