was successfully added to your cart.

Winkelmand

Zeeland is altijd een goed idee!

Mijn roadtrip door Nederland opzoek naar de mooiste pareltjes van ons land start in Zeeland! Een weekendje weg, een mini-vakantie of er even tussenuit? Zeeland is altijd een goed idee! Sam the Van, Daantje en ik zijn er weer klaar voor! Ga je mee op avontuur in Zeeland?

DAG 1 – Zaterdag

YERSEKE
Zaterdagochtend sta ik nog op de dansvloer, maar daarna besluit ik met Sam the Van richting Yerseke in Zeeland te rijden. Hier moet je vooral zijn voor de oesters. Samen met een vriend strijk ik neer bij de ‘Oesterij’, een hippe tent op de dijk! Oesters en wijn! Zo begint mijn weekend! 

WEMELDINGE
Vanuit Yerseke rijden we door naar Wemeldinge waar een heerlijke dorpse braderie gaande is. We maken een korte stop, lekker typisch Hollands hier. Live klinken de klassiekers van André Hazes en de handjes gaan de lucht in, iets verder staat een groepje een line-dance-optreden te geven en in een kraam verkopen ze bolussen. 

Duikers komen terug aan in het dorp. Bij Wemeldinge in het water ligt namelijk op 25 meter diep het ‘Galjoen zonder Poen’. Het schipswrak verdwijnt langzaam steeds verder in het zand maar is nu nog goed bereikbaar. 

ZIERIKZEE
We steken over naar Zierikzee. Wist je dat in deze kleine stad ruim 500 monumenten staan? Een oude haven, bruggen en bijzondere gebouwen met unieke geveltjes. We struinen wat door de stad. De zon gaat langzaam onder en aangezien het al half september is koelt het snel af, we eten een happie en daarna rijd ik samen met mijn hond Daantje terug richting het Veerse Meer.

DAG 2 – Zondag

VEERSE MEER
Wakker worden op het land van de boer, tussen de kippen en aan het Veerse meer. Ik bak wat eitjes, drink een kopje thee en maak met Daantje een heerlijke wandeling.

VEERE
Daarna rijden we door naar het ontzettend gezellige havenplaatsje Veere. Waar je heerlijk kan slenteren door de historische straatjes met prachtige oude huisjes, kleine boetiekjes, winkeltjes met leuke snuisterijen en kleine restaurantjes en terrasjes. Een heerlijk plekje om mijn zondag te beginnen! 

Ik pak een lunch op het terras van ‘de Werf’. Dit terras staat op de nummer 1 van de terras top 100 van Misset. En ze maken het waar! Aan de haven van Veere ligt een heerlijk terras met snel, vriendelijk en kundig personeel. Ik geniet van een heerlijke rivierkreeftsalade en een wijntje. Aan Daantje wordt ook gedacht een bakje water en een heerlijke hondensnoepje! Oh ja… en dat zonnetje blijft maar schijnen!

MIDDELBURG
Ik wil meer van Zeeland zien en na de lunch rijd ik zo’n 20 minuten verder en parkeer Sam in Middelburg. Een rondje om de Lange Jan, over de markt en aan het einde van de middag een yoghurttaartje bij ‘De Juf’.

VLISSINGEN
Ik reis door naar Vlissingen. Samen met Daantje maak ik een korte wandeling over de boulevard, grote schepen varen af en aan. We wandelen wat door het stadscentrum en gaan vrij snel weer richting de auto. Ik had me bedacht dat ik de zonsondergang wilde zien met mijn voeten in het zand bij Zoutelande!

ZOUTELANDE
En ja hoor! Perfect op tijd stappen we het strand van Zoutelande op. In de cafés en restaurants is het druk, op het strand erg rustig! Daantje speelt wat in het water en ik zit in het warme zand. Wat een mooie nazomerdag was dit en wat heb ik weer intens genoten van al het moois!

Wanneer de zon gezakt is in de zee wordt het tijd om een slaapplekje te zoeken.

DAG 3 – Maandag

DOMBURG
Wakker worden in de duinen van Domburg! We hebben weer een mooi plekje gevonden! Na een heerlijk nachtje wandel ik zo’n 50 meter en sta ik samen met Daantje op het strand. Het is er nog rustig en Daantje leeft zich uit! Na de strandwandeling plof ik neer in het gezellig biocafé ‘POP’ en word ik pas echt wakker met een bakkie koffie. Het is maandag en markt in Domburg, druk dat het is! Soms heb ik het idee dat ik in Duitsland ben, de Nederlandse taal hoor ik nog maar weinig. Ik struin over de markt. Koop wat fruit, groente en kaas. Drink bij ‘de Boterkapel’ nog een kopje thee. En vertrek daarna richting natuurgebied ‘de Manteling’.

DE MANTELING
Ik vul mijn rugzak met lekkers en wandel samen met Daantje het natuurgebied ‘de Manteling’ in. Door het bos, langs een kasteel, schattige bruggetjes en uiteindelijk liepen we zo via de duinen het strand weer op waar ik genoot van een gezonde lunch

Ik kijk op de klok, het is bijna 4 uur. Tijd om afscheid te nemen van het mooie Zeeland en terug te rijden naar Brabant, om 17.00 moet ik de dansstudio openen. In een uurtje rijden staan we alweer in Roosendaal en besef ik dat al deze mooie plekjes met een heerlijk vakantiegevoel zo dicht bij ‘huis’ liggen. Stralende nazomerdagen maakte van dit weekend een prachtige aftrap van mijn roadtrip door Nederland! Nieuwsgierig, enthousiast en benieuwd naar de volgende provincie van ons mooie Nederland! Reis je weer met me mee?

Liefs van Malou

 

Malou van Rede

Wil je reageren? 2 Berichten

Laat een bericht achter