was successfully added to your cart.

Winkelmand

Een verhaal zonder woorden

Genieten is het om als een vlindertje met de peuters over de vloer te vliegen of samen los te gaan op K3. Maar met de oudere groepen ga je een proces in met een dans. Het kiezen van een nummer, wat ik vaak doe op gevoel. Het verhaal achter een dans, wat ook weer vaak gebeurd op gevoel en dan de uiteindelijke uitwerking waarbij je als dansdocent de groep probeert met jou mee te laten voelen om zo een dans kracht en echt gevoel te geven. Niet enkel pasjes achter elkaar zetten, maar een verhaal vertellen zonder woorden.

Society

Voor de openingsdans van de eindvoorstellingen op 30 juni hebben we gekozen voor het thema “society”. We willen er allemaal bij horen, uniek zijn maar tegelijkertijd niet teveel opvallen. We zijn allemaal hetzelfde, maar tegelijkertijd allemaal anders. We lopen allemaal in het gareel, maar soms vliegen we eens uit de bocht.
De dans start met alle aandacht op een televisie zonder verbiding. De danser, oftewel de samenleving, wordt opgezogen in de leegheid van het sneeuwende scherm. Maar iedere samenleving kan je duidelijk opdelen in twee groepen. De twee groepen dansen iets compleet anders maar toch hetzelfde. Je ziet dit terug in de 4de en 8ste tel van de dans.

Wat is nieuws?

We laten ons leiden door wat nieuws ons brengt. Kranten beelden dit letterlijk uit. Maar wat is nieuws? En wanneer heeft nieuws echt effect op jou? Een strakke, strenge en bijna leger-ogende dans ontstaat, waarbij je 2 dansers “op tilt” ziet slaan. De bocht ziet uitvliegen. Want wat gebeurt er als er van mensen, met verschillende denkwijzen, hetzelfde verwacht wordt? Dan krijg je af en toe kortsluiting…
De groep beweegt zich verder als 1. De tv blijft het middelpunt van de dans. De dansers zijn erop gefocust en kunnen niet zonder.

Wie ben jij in de samenleving?

De grote vragen die ontstaan binnen de dansgroep zijn: Wie ben jij in de samenleving? Hoe laat jij je beïnvloeden? Bekijk jij iedere dag het nieuws? Hoe vorm jij een mening? En zou je zonder een leiding/samenleving kunnen leven?

30 juni – Openingsdans Schouwburg de Kring – Studio Sisa

Choreografie: Malou van Rede
Muziek: Susanne Sundfør – Delirious
Fotografie: Dion van den Boom

Laat een bericht achter