Vliegticket boeken

Het duurste aan je reis is toch vaak je vliegticket. Hoe kun je hier nu op besparen, zodat je geld overhoudt voor dat lekkere restaurantje of dat iets duurdere hotel?

Inmiddels heb ik behoorlijk wat vliegervaring en dus ook in het boeken van vliegtickets. Hier zijn mijn tips om te zorgen dat je nooit meer teveel betaalt voor je ticket.

Wees flexibel

Als je vastzit aan een exacte datum en tijd heb je vaak niet veel keuze. Wanneer je hier een beetje mee kan spelen, zul je zien dat de prijzen per dag best kunnen verschillen. Bij veel zoekmachines kun je de optie ‘+/- 3 dagen’ aanvinken. Zo zie je makkelijk en snel wat de prijzen zijn als je een dagje eerder of later zou vertrekken. Vliegen op dinsdag, woensdag of donderdag is over het algemeen het goedkoopste

Weet je nog niet zeker waar je naartoe wil vliegen?

Kijk dan gewoon eens bij de aanbiedingen! Beslis je bestemming aan de hand van deals die je aanspreken.

Vliegvelden

Wanneer je in Nederland woont, is vliegen vanaf Schiphol voor de hand liggend.

Voor verre reizen loont het soms ook eens te kijken naar vluchten vanuit Brussel, Düsseldorf of Weeze.

Tussenstop

Mensen laten zich vaak afschrikken wanneer de vliegtijd erg lang is of wanneer er een tussenstop op het vliegschema staat. Terwijl je op die manier zonder extra kosten makkelijk een extra stad aan je reis toe kunt voegen. Zo ben ik een keer twee dagen in Moskou geweest als tussenstop op mijn reis naar China.

Er is niet één website waarmee je de goedkoopste tickets kan boeken

Veel websites promoten dat zij de goedkoopste tickets verkopen. Helaas is het niet zo simpel. Wil je een écht goede deal binnenharken, dan zul je gebruik moeten maken van verschillende websites. Denk dan aan Google Flights, Skyscanner en Kiwi.

Bij Skyscanner heb je een toffe functie om vliegtickets te zoeken naar ‘overal’. Je kan als locatie dan Nederland of België invoeren en vervolgens krijg je een overzicht van de goedkoopste vluchten vanaf die locatie naar de rest van de wereld.

Let op! Je kan direct boeken bij Skyscanner. Maar de aanbieders van Skyscanner zijn vaak buitenlandse bedrijven, die niet goed bereikbaar zijn als er iets mis is met je ticket. Wat ik vaak doe, is het goedkope ticket dat ik heb gevonden bij Skyscanner vervolgens bij een Nederlandse aanbieder boeken. Je bent misschien wel iets meer geld kwijt, maar je hebt wél wat extra service.

Wanneer boek ik mijn ticket?

Last minute boeken kan soms veel schelen in de prijs. Maar het blijft een gok. Op internet is veel te lezen dat tickets 60 dagen van tevoren het goedkoopste zijn. Keiharde bewijzen zijn hier niet voor. Tickets komen meestal 10 maanden voor de vliegdatum online. Zet prijsalarmen aan op websites als Skyscanner en blijf de prijzen van jouw tickets in de gaten houden. Wanneer je de prijs voorbij ziet komen die jij jouw ticket waard vindt, boek je!
Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van de grote vliegtuigmaatschappijen. Vaak verspreiden ze via de mail aanbiedingen.
Let op: die zijn soms maar kort geldig.

Handbagage

Vliegen met alleen handbagage is een stuk goedkoper. Maar check van tevoren wel goed de richtlijnen hiervoor bij de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt. En een eigen stoel kiezen in een vliegtuig kan, maar ook dat kost extra geld.

Visums

Vaccinaties

Financiën

Jetlag

Handige Reisapps