was successfully added to your cart.

Winkelmand

We zijn er klaar voor!

De krant was geweest, ik had mijn vrienden een knuffel gegeven en met mijn vader nog één keer de motor nagelopen. Yes! We zijn er klaar voor!

Ik gaf mijn moeder een kus en er rolde een klein traantje over mijn wang. Natuurlijk omdat ik haar ga missen, maar ook omdat mijn avontuur waar ik zo hard voor gewerkt heb eindelijk gaat beginnen.

Sam the Van and the road to happiness

Via Utrecht en dan langs Hengelo zo de Duitse grens over richting Bremen. Na 1., uur even een kleine stop bij Starbucks, welke reis begint er nu niet met een kopje koffie? 😉

Toen ik terug kwam lopen met mijn extra extra large koffie kwamen er twee bezorgde Belgen naar me toe… ze zagen mijn band leeglopen. Ik zag het gelijk, een dikke vette spijker in mijn linkerwiel!

Mijn humeur? Even vrolijk! Mijn reis en avonturen zijn begonnen! Wachtend op de ANWB hebben Daantje en ik even gewandeld, wat gegeten en gezellige praatjes gemaakt met de truckers.

Robbert van de ANWB stond binnen een uurtje naast Sam. Propje erin en op naar de garage. Sam had net vier nieuwe banden gekregen, dus wel een beetje balen dat die spijker nou net op een risicozone was beland en er weer een nieuwe band onder moest. Maar hee! Kan ik er iets aan veranderen? Nee! Hophop!

Bremen

‘s Avonds kwamen we aan in Bremen. Bremen heeft een superdeluxe camperplaats waar we onze eerste nacht doorbrachten. Ik moest stiekem wel een beetje lachen…al die grote bakbeesten en dan mijn kleine Sam ertussen. We horen erbij!

Wat heeft Bremen mij verrast! Een leuke stad met een dorpsgevoel. Schattige kleine gekleurde huisjes, smalle steegjes, ambachtswinkeltjes, cafeetjes en restaurantjes, een gezellige markt… ik kan nog wel even doorgaan. Op zoek naar een leuke citytrip dichtbij huis en niet al te duur? Check Bremen!

De Bremer stadsmuzikanten

Ik liep voorbij een gek gebouw… bijzondere lichtinstallaties, heel veel trappen en er klonk Ierse muziek. Ik besloot binnen te stappen en ik verdwaalde letterlijk in dit gebouw met misschien wel 15 kamers. Kunstwerken op iedere muur, zitjes en kussens, een bar en vrienden die muziek maakten. Vanaf een afstandje zaten Daantje en ik te genieten van de muziek en deze mooie mensen.

Niet veel later kwam er een man binnen, precies op dezelfde manier zoals ik: verdwalend in het gebouw en daarna op een stoel naast me. Een Fransman op reis. Een psycholoog met liefde voor kunst. Tja… wie niet! We bekijken kunst, drinken wijn en uiteindelijk schuiven we aan bij de muzikanten.

Wat reizen met je doet!

En dit precies is wat reizen met je doet: het verbreedt je wereld, je grenzen en je kennis.

Rond 01.00 ‘s nachts wandel ik samen met Daantje over een verlaten markt terug naar Sam. Een violist vult de markt met klanken. Het lijkt even of ik in een film ben beland. Zo mooi!

Ik geef Daantje een knuffel en weet dat deze reis uniek, bijzonder en helemaal de juiste keuze is!

  Isa Pouls & Malou van Rede

Wil je reageren? 8 Berichten

 • Anny Consemulder schreef:

  Hoi Malou, wij camperen al zo’n kleine 20 jaar en herkennen jouw gevoel. We genieten van jouw indrukken want het is inderdaad fantastisch wat je onderweg allemaal mee maakt. Goede reis en nog heel veel plezier van Ad en Anny Consemulder

 • Marie-José en Ben schreef:

  Lieve Malou het lijkt dat jouw reis wel een sprookje gaat worden….was heerlijk om te lezen van Bremen,lijkt me inderdaad de moeite waard om daar een te gaan kijken en genieten.
  We volgen jouw reisverslagen op de voet .
  Veel plezier nog en een aai over de bol van Daantje.
  Goeie reis👍

 • Jacqueline Jaspers schreef:

  Lieve schat, hoewel ik me altijd zorgen maak, weet ik dat jij de wereld aankan! Ik mis je… Knuffel voor jou en Daantje.

 • Marjolein van der Most schreef:

  Lieve Malou, Wat heerlijk om je reisavonturen nu eindelijk te kunnen volgen. Je enthousiasme, plezier, passie en liefde voor het reizen spat van je blogs af! Superleuk! En wat een prachtige foto’s 🥰. Geniet en op naar nog meer avontuur❤

Laat een bericht achter